Frostfritt-vattnen-1300x200-(1).jpg

Öka vattenintaget med hjälp av värmebaljor

Vi närmar oss den kalla årstiden och alla djurägare står inför utmaningen att kunna erbjuda sina djur frostfritt vatten. Det finns många metoder som fungerar
bra och vi på Willab kan erbjuda olika produkter för att underlätta arbetet.

Fri tillgång på vatten är en självklarhet och det är extra viktigt att djuren har vatten tillgängligt i samband med utfodring eftersom de dricker mest då.
Det finns flera studier som visar att våra djur dricker större mängder om de erbjuds uppvärmt vatten, 17-18 grader verkar vara en optimal temperatur för de flesta djurslagen.
Tillräckligt vattenintag har betydelsepå många sätt, allt från en ökad mjölkproduktion till en minskad risk för sjukdomar som t ex kolik.

På senare år har utbudet av olika värmebaljor ökat och vi på Willab är stolta att nu kunna erbjuda 4 produkter under vårt eget varumärke Willab.
Minst i familjen är värmehinken som rymmer 20 liter. Den har en kraftfull grepe för upphängning och kan användas i t ex oisolerade stall, uppsatt på en stolpe i hagen osv.
Övriga medlemmar i familjen är baljor som ska placeras på marken. De finns i 3 storlekar, 45 liter rund, 60 liter rektangulär och 120 liter rektangulär med avrundade hörn.

Samtliga 4 produkter har en inbyggd termostat vilket underlättar arbetet och spara ström. Anslut hinken/baljan till en strömkälla i god tid då den inte tinar upp redan fruset vatten.
Termostaten startar när den omgivande temperaturen är ca 3 grader. Transformatorn sitter i mitten av en 10 meter lång sladd och det går givetvis att använda skarvsladd godkänd
för utomhusbruk om medföljande sladd inte räcker fram till hagen. Var noga med att montera/fästa transformatorn på ett ställe som inte djuren kommer åt.

Både hinken och baljorna är tillverkade av livsmedelsgodkänd plast. De har en ljus insida för att lättare se smutsen och resultatet av rengöring.
Detta gör dem lämpliga att använda även under resten av året när inte vattnet behöver värmas upp.

Välkomna att kontakta oss för mer detaljer kring vårt sortiment, vi har även andra produkter som hjälper till att hålla vattnet frostfritt såsom eluppvärmda vattenkoppar, värmekablar och cirkulerande system. Vi hjälper er att hitta rätt i utbudet så era djur får en vinter med tillgång till frostfritt vatten.
 
Willab AB
Box 1180, 269 25 Båstad
Besöksadress: Hålarpsvägen 15, 269 62 Grevie
Org nr: #556196-1813
Vxl: 0431-445 900
info@willab.se