HS-Premium-toppbild-landingssida.jpg
HS PREMIUM

VI KOMPROMISSAR INTE. FUNKTION, INNOVATION OCH KUNSKAP GENOMSYRAR ALLT VI GÖR.
Mellan 6000–8000 år tror man att människan tämjt hästar, det första beviset på att människan tillverkade utrustning specifikt för ridning dateras så lång tillbaka som år 700 f.Kr.

Dagens mjukare skolridning har sitt ursprung från idéer av den franske kungen Ludvig XV:s, hovstallmästare François Robichon de la Guérinière (1688-1751) som anses vara “den klassiska ridkonstens fader”. François Robichon de la Guérinière förstod att rätt utrustning var nödvändig för att hästen skulle kunna prestera på topp. Mycket har hänt sedan dess och vi vet idag mer om hur utrustningen påverkar hästen vid ridning.

Dagens träns, grimmor och sadlar finns i många olika varianter, alla hästar har olika former och behov. Hästen är ett ytterst känsligt djur som vid daglig ridning måste erbjudas utrustning som är rätt utpassad och som inte skapar spänning och obehag. Välj mellan olika typer av ergonomiska nackstycken, nosgrimmor och pannband för att hitta just det tränset som passar din häst!

ETT TRÄNS SYS ÄN IDAG I STORT SETT HELT OCH HÅLLET FÖR HAND.
Hantverket är gediget, precisionen exakt och det är valet av hudar som i mycket avgör et träns pris. Läder är ett unikt naturmaterial; slitstarkt, mjukt och hållbart. God omvårdnad ökar dessutom livslängden betydligt. Lite förenklat kan man säga att skinn kommer från små djur och läder är hudar från större djur. För att få ett bra läder krävs mycket arbete. God djurhållning ger bättre hudar och motverkar märken efter taggtråd, taggiga buskage samt hudsjukdomar som lämnar märken på hudarna. Bra hudar ger fint läder.

För oss är det viktigt i valet av läder att undvika kromgarvade läder, då krom kan skapa irritation både för människan och hästen. Vi arbetar aktivt med att minska vattenförbrukningen i produktionen av våra läderprodukter. Det är otroligt viktigt för oss att de som tillverkar våra läderprodukter är månadsanställda fabriksarbetare, då vi är övertygade om att man då kan planera sin tillvaro och fokusera på att producera den bästa produkten i stället för att känna pressen att vara ackordanställd och producera så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt.

VI LÄGGER ÄVEN STOR VIKT VID ATT BESÖKA SAMTLIGA FABRIKER ÅRLIGEN SOM VI ARBETAR MED OCH VI VÄLJER DÅ UT VILKA HUDAR VI VILL ANVÄNDA I PRODUKTIONEN AV VÅRA PRODUKTER.
Utöver detta har vi oberoende kvalitetskontrollanter som är på plats i fabrikerna varannan vecka. Det är med stor stolthet som vi nu introducerar HS PREMIUM som är en kvalitetssäkring för att lädret i utvalda produkter är tillverkade i läder endast från vissa utvalda delar av huden. För att tydliggöra detta har vi skapat en symbol som skall göra det lite enklare för dig att förstå skillnaden mellan en bra och en bättre produkt. 

Vi kompromissar inte, funktion, innovation och kunskap genomsyrar allt vi gör. Våra designade träns och grimmor är moderna klassiker som vi hoppas du kommer ha glädje av länge.

Willab AB
Box 1180, 269 25 Båstad
Besöksadress: Hålarpsvägen 15, 269 62 Grevie
Org nr: #556196-1813
Vxl: 0431-445 900
info@willab.se