Main-picture.jpg

 

Footwear from HANSBO SPORT designed for The Equestrian Life since 1977


100-årig yrkeskunskap
En sko består av många olika komponenter. Även om dagens tillverkning har djupa rötter i traditionell tillverkning förfinas produktionen av jodhpurs och ridstövlar ständigt för att anpassa sig till kundens högt ställda krav.
Merparten av HANSBO SPORTs jodphurs och ridstövlar tillverkas i Portugal på en fabrik utanför Porto. Fabriken har drivits av samma familj i mer än 100 år. Att tillverka en sko är kunskaps- och tidskrävande, vi är beroende av att anställda har mycket god kännedom om de kvalitetskrav som vi ställer och att produktionen är jämn och bibehåller samma goda kvalitet för varje par som färdigställs. Vår fabrik uppfyller alla de krav som återfinns i Willabs Code of Conduct och följer REACH-avtalet.

Läder – ett fantastiskt material
HANSBO SPORTs jodphur- och ridstövelkollektion i läder är designad i Sverige och tillverkad i Portugal. För oss är det viktigt att HANSBO SPORTs modeller skall klara skandinaviska tuffa förhållanden och kunna köpas för ett överkomligt pris. Materialen i de olika modellerna håller en hög kvalitet. Läder är ett levande material som blir vackrare vid användning. Läs gärna våra skötselråd i vår broschyr som du enkelt kan ladda ner här på sidan, i den hittar du många matnyttiga tips på hur man bäst sköter sina jodphurs och ridstövlar.
HANSBO SPORTs jodphurs och ridstövlar är tillverkade i främst semianilin och nubuck/oily nubuck-läder.  Material som är ytterst lämpade för vårt lite kalla och blöta klimat.
 
HANBO SPORT jodphurs eller ridstövlar:
Alla skor skall innan användning impregneras, detta för att förlänga skons livslängd och förhindra att fukt och smuts skadar lädrets känsliga yta.
Vi rekommenderar alltid att man använder skosulor i våra jodphurs och ridstövlar, en sula förlänger skons livslängd avsevärt och håller även skon fräsch betydligt längre.
På en tunnare modell rekommenderar vi att skon är 1 cm större än foten. En mer vintrig modell bör vara minst 1,5 cm större än foten, så att man får plats med en grövre strumpa men även för att möjliggöra för luften att cirkulera i skon eller ridstöveln.  

Viktigt att poängtera är, att  vid utprovning av en ridstövel får skaftet gärna upplevas som lite för högt. Ett skaft sjunker ca 4 cm, lite beroende på stl, efter användning.
Dragkedjan är oftast den känsligaste delen på en jodphur/stövel. Ta bort smuts och skokräm som fastnat på dragkedjan. Dragkedjan skall hållas ren.

 
Willab AB
Box 1180, 269 25 Båstad
Besöksadress: Hålarpsvägen 15, 269 62 Grevie
Org nr: #556196-1813
Vxl: 0431-445 900
info@willab.se