HANSBO SPORT

 

HANSBO SPORT grundades från början utifrån en produkt, kombitäcket. Grundarna Hans och Bo lyssnade på de som då, 1977, sökte ett täcke som kunde andas men som samtidigt höll hästen torr. Hans hade stor erfarenhet av textil. Han tog fram ett material som tidigare använts i kläder, men inte till hästtäcken. Tyget vävdes i Sverige och täckena syddes av egna sömmerskor i Skällinge. Kombitäcket blev en otrolig succé. Det leverades under 80- och 90-talet till de olympiska lagen i Sverige, Finland och England. Företaget blev dessutom brittisk hovleverantör då Queen Elisabeth II beställde kombitäcken till stallets hästar på Buckingham Palace.

Vi har kommit långt under dessa 45 åren. Våra täcken vidareutvecklas kontinuerligt och produktsortimentet utökas successivt. Idag utgör schabrak, täcken och säkerhet de största produktgrupperna och kompletteras av vardagliga hästvårdsprodukter samt ett brett utbud av läderprodukter. All produktutveckling och design sker i Sverige. Vi arbetar intensivt för att möta de föränderliga krav som de olika disciplinerna ställer för både ryttare och hästar.

Alla produkter testas och utvärderas grundligt före produktionsstart. Produktionen sker i olika delar av världen och på fabriker som möter våra egna högt ställda krav samt uppfyller REACH och Childhoods mer specifika krav. Många av dessa fabriker har vi arbetat med i över 25 år och vi säkerställer kontinuerligt att samtliga efterlever och utvecklas i takt med omvärldens krav. För oss är det viktigt att produkterna uppfyller kraven från professionella ryttare. Vi har därför ett nära och lyhört samarbete med teamryttare från olika discipliner och nivåer, Young Riders till OS-medaljörer.

Besök oss även på hansbosport.se


FaceBook_256x256.pngINSTAGRAM.png

 

Vill du veta mer om våra NYA kollektioner?

Klicka på bilderna för att komma vidare.

HS-Mips-Vision-600x320.png
Icelandic-320x320.pngICM-1-320x320.png
 

VÅRA PRODUKTER