UTAN HOV, INGEN HÄST - VÅRDA HOVARNA!

Se våra tips på både fodertillskott och vårdprodukter för att hålla hovarna fina under hösten och vintern.

Hösten och vintern kan vara en utmanande tid för hästens hovar, speciellt med mindre hagar och mer tid i boxen. I södra Sverige är det inte ovanligt att hagarna under vinterhalvåret ser ut som stora gyttjebad. Därför är det extra viktigt att se till att hovarna håller sig i skick.

Fodertillskott för hovens bästa
Om din hästs hovar visar tecken på slitage eller skada, kan tillskott vara lösningen. Hoofbuilder är en utmärkt produkt för detta ändamål. Den är berikad med viktiga ingredienser såsom biotin, kisel, MSM, inulin och jäst som stärker och främjar en sund hovutveckling. Kom ihåg att det kan ta tid – upp till ett halvår – innan du ser tydliga resultat. Bland våra andra tillskottsrekommendationer hittar du:
Kiselgur:
Stärker hovarnas struktur och motverkar sprickor.
Zink: Främjar en sund hovtillväxt.
MSM: Understöder flexibilitet och styrka.
Biotin: Ökar hovens densitet och hårdhet.

Motverka strål- och bärrandsröta
Vid tecken på strålröta eller white line disease, prova Thrush Magic, en antiseptisk hovpasta. Applicera direkt på problemområdet eller under skon vid skoning. Hooflex frog and sole från Absorbine erbjuder en flytande, bakterie- och svampdödande lösning, särskilt effektiv mot strål- och bärrandsröta.

Hovslageri
För att hantera oförutsedda hovsituationer, ha alltid ett start-kit med hovslageriprodukter till hands. Perfekt för att snabbt hantera en lös sko eller en tappsko. Vårt sortiment inkluderar hovklinga, hovkniv, rasp, nittång, verktång, och mycket mer.

Distraktion vid skoning
För de hästar som känner olust eller blir rastlösa vid skoning, rekommenderar vi Horslyx slickstenar Horslyx slickstenar erbjuder den perfekta distraktionen. Med smaker som de flesta hästar älskar, kommer de att vara sysselsatta medan du sköter om deras hovar.

Yttre hovvård
För att hålla hovarna välmående och skyddade rekommenderar vi att regelbundet pensla hovarna med återfuktande hovolja. Välj mellan hovolja, hovkräm, hovgel eller hovolja med tjära.

Hästens hovar är grunden för dess välbefinnande. Genom att regelbundet rengöra, inspektera och återfukta hovarna kan man förbygga problem. Investerad tid i hovvård är en investering i hästens välmående och hållbarhet.