Rengör stallet effektivt när djuren är på sommarbete


När djuren flyttar ut på bete är det dags att förbereda för den årliga storstädningen av stallet för att främja en god stallmiljö. Det är viktigt för både djur och människor att vistas i ett stall som är rent från bakterier och smuts. För en lyckad och trevlig stallstädning - samla ihop familj, vänner och stallkompisar.
Tips till dig som skall stallstäda:- Använd oömtåliga kläder.
- Håll fötterna torra och säkra med ett par rejäla stövlar.- Använd engångshandskar för att skydda händerna vid rengöring med desinfektionsmedel.- Se över prylförrådet med rengöringsprodukter med kvastar, svampar, tvättborstar, golvskrapa mm. 

Elva tips på saker man ska tänka på vid städning av stall:
1. Rensa ut allt gammalt strö och gödsel från boxarna.
2. Sopa och torka bort damm och spindelväv från alla utrymmen.
3. Dags att dra fram antingen högtryckstvätt eller skurhink med vatten. Använd djurvänligt rengöringsmedel t ex desinfektionsmedel som Biofect eller Virkon S. Rengör noga väggar, golv, vattenkoppar, hinkar och krubbor.
4. Putsa fönster
5. Låt stallet torka
6. Måla om detta behövs. Pensla eller spraya på krubbitningsmedel för att förhindra djuren att tugga på inredningen. 
7. Lägg in ny ströbädd. Passa på att lägga in stallmatta som har många fördelar för ditt djur och stallmiljö.
8. Se till att ventialtionen är tillräcklig. Är stallbyggnaden välventilerad minskar risken för sjukdomar och hälsoproblem.
9. Rengör djurens utrustning som t ex ryktlåda, täcken, schabrak mm.
10. Rensa och städa i övriga utrymmen som tex foderkammaren, sadelkammaren, täckesförråd osv.
11. Efter lyckad stallstädning fira med pizza och snacks tillsammans med stallkompisarna.Håll rent i stallet under hela året

- Skölj ur vattenhinkar och fodertråg dagligen. Detta hjälper till att förhindra att bakterier och smuts byggs upp i dessa viktiga föremål.
- Rengör boxväggarna och golv regelbundet med en djurvänlig rengöringsprodukt tex desinfektionsmedel som Biofect eller Virkon S. 
- Sopa dagligen bort damm och spindelväv.
- Tvätta schabrak och täcken med desinfektionsmedlet Biofect.

 

 

produkter